close
Geschreven door: Super User
Categorie: Nieuws
Hits: 3070

Check - dubbel check: een overval telt pas als-ie op camera staat!

 

Help! U wordt beroofd! Gelukkig heeft u een overvalalarm. Eén druk op de overvalknop en de politie komt er al aan. Tenminste, dat is de bedoeling.

 

Concept facilities soho article news

 

Bij de politie denken ze daar heel anders over. Sinds 1 juli gaan ze alleen nog af op geverifieerde overvalalarmen: na een dubbele check dus. Dat betekent dat als u de overvalknop indrukt, de alarmcentrale eerst moet beoordelen of er wel echt een overval plaatsvindt. Pas dan kunnen ze de politie waarschuwen. Die wil namelijk zeker weten dat er écht iets aan de hand is voordat ze met gillende sirenes uitrukken.

 

Waarom? Negen van de tien keer blijkt een overvalalarm loos alarm. Dan is de overvalknop 'per ongeluk' geactiveerd door een technische storing of een menselijke fout. De politie rukte tot nu toe dus enorm vaak voor niets uit. Daar heeft niemand wat aan. En daarom is de verplichte verificatie nu van kracht.

 

Hier lees je meer over het hoe en waarom van dit nieuwe politieprotocol.

 

Wat betekent dit voor ondernemers?
Om te beginnen: zonder deze noodzakelijke verificatie werkt de overvalknop niet meer. Pas na de extra check door de alarmcentrale reageert de politie op een melding van een overval.
Verificatie is dan ook een absolute must als u de overvalknop wilt blijven gebruiken.

 

Hoe werkt het?
Er bestaan twee soorten verificatie: telefonisch of via video. In het eerste geval geeft u of uw werknemer bij een overval telefonisch de dwangcode door aan de alarmcentrale. Bij videoverificatie kijken de medewerkers van de centrale na een melding automatisch mee via de camera. En vooral dat maakt van videoverificatie een razend efficiënte, snelle én veilige methode. Logisch: bij een echte overval is het niet altijd mogelijk de telefoon op te nemen om de dwangcode door te geven. Terwijl een beeldcheck automatisch, ongezien en binnen een paar seconden gedaan wordt, waarna de alarmcentrale direct de politie op de melding af stuurt.

 

Regel het makkelijk en snel
Om van videoverificatie gebruik te maken geeft u de meldkamer van Alarm Meldnet toestemming om live mee te kijken bij een overvalmelding. Daarvoor sluit u een contract af per camera. Dat regelt u makkelijk en snel - binnen een dag kunt u weer vertrouwen op uw overvalalarm én op de hulp van de politie in geval van nood.

 

Een veilig idee! En absoluut noodzakelijk. Want zonder de extra check verliest de overvalknop zijn functie. Wilt u blijven rekenen op het overvalalarm? Regel dan zo snel mogelijk de videoverificatie voor uw onderneming.